Individuele begeleiding

Veel doelen kunnen spelenderwijs in een klein groepje mee genomen worden. Maar er zijn soms dingen die hiervoor te specifiek zijn. Omdat ze situatie- of omgevingsgebonden zijn, omdat het om vertrouwelijke zaken gaat of erg intensief is.  Samen met ouder en kind pluizen we het probleem uit en maken we een plan van aanpak.

Samen grenzen verkennenZo kunnen er dingen in de sociale omgeving van een kind zijn die in de weg staan om verder te kunnen. Vaak lukt het om deze samen met de ouders/verzorgers te overwinnen maar soms lijkt de drempel te hoog of is het een te intensief proces. Daar steken wij graag even in om de drempel te nemen. Via meekijken, meedenken, oefenen en soms ook even samen doorzetten kan een kind meer dan hij denkt. Uitgangspunt hierbij is steeds: niet overvragen maar wel uitdagingen aangaan.

 

 

Een voorbeeld hiervan is “naar (kinder)feestjes gaan”. Veel kinderen krijgen in hun leven hiervoor uitnodigingen en voor de meesten is dit dan ook een feestje zoals dat bedoeld is. Maar als je dat niet zo beleeft en toch graag mee wilt doen dan vraagt dat wat meer. 

Samen ging ik met een cliënt onderzoeken wat daarin het moeilijkste was, en hoe we dat samen konden overwinnen.  Na 3x samen was de spanning eraf en kon er genoten worden van elke uitnodiging die volgde.