Dierlijke medewerkers

Er wonen 5 paarden bij ons op de boerderij. Samen leven ze in een open stal. Ieder paard heeft een geheel eigen rol. 4 paarden worden ingezet bij het werken met kinderen.

 Therapiepaard Rose Mini therapiepaard Sunny Therapiepaard in opleiding Saartje Therapiepaard in opleiding Dora

Rose was onze echte co-therapeut. Ze was een heel zacht en geduldig paard, voelde goed aan wat iemand nodig had en had aan een (spreekwoordelijke) knipoog van Stephanie genoeg om te begrijpen wat de bedoeling was. Helaas is Rose eind 2020 overleden. We hebben veel van haar geleerd.

Sunny gaat graag mee uit rijden. Het liefst met het koetsje maar ook onder het zadel is ze een brave, soms wat ondeugende pony. Van Sunny kan je goed leren om op een respectvolle manier leiding te geven.

Saartje en Dora zijn in opleiding. Waarbij Saartje het al wel heel gezellig vindt om opgetut te worden door de kinderen. Dora is onze ondeugd in het gezelschap. Ze is een verschrikkelijk gezellige dikke dame die altijd streken uithaalt.

DieselIndyDiesel bewaakt de boerderij. Hij is lief voor mensen en kinderen maar als je hem beetje spannend vindt dan heeft hij  ook stuk tuin en hok waar hij opgesloten kan worden zodat hij niet bij je kan komen.

 

 

 

 

 

 

En dan hebben we nog geiten, kippen en minivarkentjes (Blackie en Hector heten ze) Allemaal dol op aandacht en een goede verzorging maar alleen voor kinderen die daar plezier aan hebben.